Samenlevingsovereenkomst nog belangrijker

Samenlevingsovereenkomst nog belangrijker

Sinds de invoering van de nieuwe erfbelasting is het voor samenwoners nog belangrijker om een notarieel samenlevingsovereenkomst op te laten maken. Voor de erfbelasting (de nieuwe naam voor successierechten) is het begrip "partner" veranderd.

Ben je partner voor de erfbelasting, dan heb je recht op een vrijstelling van ruim €600.000,00. Als je totale erfenis minder is dan dit vrijgestelde bedrag, hoef je geen erfbelasting te betalen. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Zo moet je als samenwoners ten minste 5 jaar samenwonen. Woon je korter dan 5 jaar samen, dan heb je alleen recht op die vrijstelling als bij de notaris een samenlevingsovereenkomst hebt opgesteld. Daarnaast zijn er nog meer belangrijke punten die in een samenlevingsovereenkomst vastgelegd kunnen worden, zoals afspraken over pensioen.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met mr. Jan-Willem Hermans of mr. Leonie Stokkel. Zij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Terug naar overzicht

Uw contactpersoon voor Personen en familierecht

mw. mr. Leonie Stokkel

mw. mr. Leonie Stokkel

toegevoegd notaris

Bel 0318-580 768
Mail lstokkel@olenz.nl

Meer informatie

mr. Koen van den Berg

mr. Koen van den Berg

kandidaat-notaris

Bel 0318-580749
Mail kvdberg@olenz.nl

Meer informatie

Een afspraak maken?

Wilt u eens doorpraten over Personen en familierecht? Maak dan direct online een afspraak, wanneer u aangeeft wat het beste uitkomt sluiten we dit graag even met u kort.

maak een afspraak

Een vraag over samenlevingsovereenkomst nog belangrijker

Stel direct uw vraag.

© Olenz notarissen 2018

Ontwerp en realisatie: