Testament

Testament

Hoe uw persoonlijke (en zakelijke) situatie ook is, voor iedereen is er een passend testament.
Het opmaken van een testament is namelijk maatwerk.

Testamentcheck

Heeft u al een testament?
Als u een afspraak met ons maakt bekijken wij in een half uur gratis voor u of uw huidige testament nog aan uw wensen voldoet. Na afloop van de testamentcheck geeft u aan of u uw huidige testament wel of niet wilt aanpassen.

Alleenstaand

Heeft u geen partner?
Dan bepaalt de wet dat als u kinderen heeft, uw kinderen erfgenaam zijn.
Als u geen kinderen heeft zijn uw ouders, broers en zussen uw erfgenamen.
Als u dit niet wilt kunt u in uw testament bepalen wie uw erfgenamen zijn. Ook kunt u in uw testament bepalen wie uw uitvaart gaat regelen en uw nalatenschap gaat afwikkelen (de executeur).

Samenwoners

Woont u samen?
Zonder testament erft u niet van elkaar. Uw kinderen zijn erfgenaam. Heeft u geen kinderen, dan zijn uw ouders, broers en zussen erfgenaam.
Om elkaar verzorgd achter te laten is het daarom van belang om testamenten op te laten maken.
Heeft u wel een samenlevingsovereenkomst waarin staat dat alle gemeenschappelijke goederen bij een overlijden volledig eigendom worden van de langstlevende? Dan zijn uw kinderen of ouders, broers en zussen alleen erfgenaam van uw privé-goederen.
Heeft u ook nog geen samenlevingsovereenkomst? Wij hebben een combinatietarief voor u waarmee u voordelig uw samenlevingsovereenkomst en testamenten kunt regelen.

Gehuwd

Bent u gehuwd?
Hoe uw testament het beste kan worden opgemaakt, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Heeft u wel of geen kinderen? Hoe groot is uw vermogen? Bent u getrouwd in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden?

Maakt u gerust een afspraak voor een bespreking. Het juiste testament kan u erfbelasting besparen en zorgt voor rust omdat u het voor na uw overlijden goed geregeld heeft.

Ondernemers

Bent u ondernemer?
Voor een ondernemer is het onder andere belangrijk dat het voor de zaak goed geregeld is als de ondernemer komt te overlijden.
De juiste opties in uw testament zorgen er onder meer voor dat de bedrijfsopvolging soepel en met zo min mogelijk belastingbetaling kan verlopen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak neemt u contact op met Leonie Stokkel of Koen van den Berg.

Terug naar overzicht

Uw contactpersoon voor Personen en familierecht

mw. mr. Leonie Stokkel

mw. mr. Leonie Stokkel

toegevoegd notaris

Bel 0318-580 768
Mail lstokkel@olenz.nl

Meer informatie

mr. Koen van den Berg

mr. Koen van den Berg

kandidaat-notaris

Bel 0318-580749
Mail kvdberg@olenz.nl

Meer informatie

Een afspraak maken?

Wilt u eens doorpraten over Personen en familierecht? Maak dan direct online een afspraak, wanneer u aangeeft wat het beste uitkomt sluiten we dit graag even met u kort.

maak een afspraak

Een vraag over testament

Stel direct uw vraag.

© Olenz notarissen 2018

Ontwerp en realisatie: